LIMITED TIME OFFER : EXCLUSIVE DEAL FOR WEBINAR ATTENDEES

Mulakan Pembelajaran Kendiri Dibantu Oleh Ir Mursyidi!

Dapatkan Modul
API 510 Pressure Vessel Masterclass
Untuk Mendalami Ilmu Pressure Vessel.

Modul ini akan memberi penerangan bagaimana untuk anda menguasai dan mendalami ilmu Pressure Vessel dan cara untuk merujuk 8 Codes & Standard berkaitan Pressure Vessel dengan cara cepat.

PENAFIAN: Kursus Online ini bukan untuk mereka yang ingin jalan pintas untuk menjadi Pressure Vessel Inspector, tetapi sebagai panduan bagaimana untuk lulus Exam API 510

Menjadi Seorang Pressure Vessel Inspector Bukanlah Mudah. Banyak exam yang nak kena ambil, lagi-lagi yang masih baru dalam industri.


" Jangan berhenti untuk menuntut ilmu supaya kerjaya anda kekal SURVIVE dan mampu GROW walaupun semasa krisis "

IR Mursyidi Mohammad - Pengasas Ipetro Academy 

Berkelulusan kejuruteraan Mechanical dari University of Auckland, New Zealand, Ir Mursyidi memulakan kerjaya sebagai “Project Engineer” di kilang Penapisan Minyak Melaka sebelum mengasaskan syarikat IPETRO pada Jan 2014.


Anda ingin upgrade knowledge & kerjaya anda khususnya ilmu pressure vessel, tapi persoalan-persoalan ini membelenggu anda?

Kami komited untuk membantu menyelesaikan masalah anda


API 510 PRESSURE VESSEL MASTERCLASS

Program kemahiran teori dan praktikal yang berkonsepkan sistem pembelajaran atas talian. Mendidik peserta berdikari sambil mengembangkan potensi diri dan mencetuskan pengalaman baru dalam perniagaan sebenar yang bakal dibina (Work Study Concept).

Modul dan bimbingan adalah dari pakar industri sebenar.

Kami telah berjaya mengendalikan kursus teknikal dan korporat di pelbagai syarikat multinasional dan organisasi termasuklah PETRONAS, PC Ammonia Sdn Bhd, INSTEP, Jabatan Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan (JKKP), PVD Petrovietnam, TNB Research, MSIEA, IEM, IPETRO ACADEMY, NEWWIN, Mushtari Maintenance, Upstream Downstream Process Services dan banyak lagi

Anda Akan Dapat Kesemua Faedah Ini Selepas Anda Dapatkan Modul API 510 Pressure Vessel Masterclass Kami.

API 510 Pressure Vessel Masterclass adalah modul atas talian yang boleh diakses pada bila-bila masa, di mana-mana, dengan menggunakan apa-apa gajet. Semua modul yang melibatkan 8 Codes & Standard dirakamkan dalam berbentuk video penerangan, "presentation slide", koleksi-koleksi soalan pemahaman, dan contoh-contoh "real" dalam industri.

Lifetime Access

Modul akan diberikan akses seumur hidup dan akan dimaklumkan update terkini dari semasa ke semasa.

Mock Exam

Memberi pendedahan sistem permakahan, strategi dan tips khususnya untuk mereka yang merancang  mengambil API Exam.

Inline

Tempor portti sagitt venena vulput lectus proina laoret minim platea intege ipsume evenie dolors vertis lacusa semper.

Members Only Area

Modul istimewa ini khusus bagi mereka yang ingin mendalami ilmu Pressure Vessel sama ada yang merancang untuk mengambil API Exam mahupun tidak .

Exclusive Tutorials

Anda semua akan dibimbing oleh Ir Mursyidi melalui video rakaman untuk kesemua 8 Codes & Standard melalui video dan soalan-soalan latih tubi.

Mastermind Session

Setiap bulan akan diadakan Mastermind Session khusus untuk peserta API Masterclass bersama-sama panel jemputan istimewa.

Private Support Group

Anda akan dimasukkan dalam Grup Telegram bersama peserta-peserta dan terbuka kepada sebarang perbincangan dan perkongsian.

Leading Strategies

Teknik-teknik yang dikongsikan oleh Ir Mursyidi telah membantu ramai peserta dan kebanyakannya telah berjaya menjadi Certified API 510 Inspector.

Networking

Pastinya ini satu kelebihan apabila anda dapat menegnali para peserta dari pelbagai latarbelakang dan pengalaman yang sangat positif dan saling memberi sokongan.

Money Back Guarantee

Kami memberi jaminan kepuasan hati para peserta API Masterclass kami dan jika anda merasakan tidak bermanfaat dan tidak membantu anda untuk memahami ilmu Pressure Vessel, kami akan kembalikan wang anda.

Demo API 510 Masterclass

Tonton video penerangan dibawah untuk faham lebih lanjut Modul API 510 Pressure Vessel Masterclass ini.

Kenali IR Mursyidi Mohammad

Our speaker

Berpengalaman lebih 13 tahun dalam industri Minyak & Gas (Oil & Gas) termasuklah di upstream dan downstream, Ir Mursyidi terlibat dalam bidang “construction, commissioning, inspection & maintenance” di “Melaka Group 3 Lube Based Oil Project, Sweet and Sour Crude Refinery, Petrochemical plant, Regasification Terminal & Turnaround/Shutdown Projects”.


Ir Mursyidi mempunyai pengalaman bekerja sebagai Mechanical Supervisor, TA Planner, TA Planning Manager, Assistant TA Manager, TA Coordinator, API Inspector, Lead Inspector, Third Party Inspector, Inspection Engineer, Drone Pilot/Operator, Trainer dan Consultant di dalam dan luar Negara. 

Selepas 8 tahun berkecimpung dalam bidang “Plant Maintenance & Asset Integrity Management”, kami membuat keputusan untuk menganjurkan kursus API yang pertama kami iaitu Introduction to API 510 Pressure Vessel Inspection pada tahun 2014 di TATIUC, Kemaman. Dan seterusnya API 510 Certification Preparation Workshop selama 4 hari di Ipetro Academy Paka. Alhamdulillah batch pertama lulus API 510 exam dengan cemerlang.   

Pilihan Pakej

Kepakaran kami adalah membantu mereka yang ingin menguasai ilmu API khususnya API 510 Pressure Vessel Inspection, API 570 Piping Inspection, & API 653 Above Ground Storage Tank Inspection dan kesemua ilmu API ini kami sediakan dalam bentuk modul atas talian yang diberi nama API Masterclass.

Soalan-soalan Lazim

Apa itu Modul API Masterclass?

Soalan 1

Modul API adalah modul yang dijalankan secara atas talian. Peserta akan diberi akses kepada akaun personal untuk melalui modul-modul yang disusun.

Modul ini sangat sesuai bagi mereka yang ingin "Upgrade" ilmu berkaitan Pressure Vessel, Piping, mahupun Above Ground Storage Tank tidak kira sama ada anda ingin mengambil peperiksaan menjadi Certified API Inspector atau sekadar ingin menambah ilmu.

Siapa yang lebih sesuai untuk daftar modul ni?

Soalan 2

Modul API Masterclass ini sesuai untuk anda sama ada anda seorang seorang Team Maintenance, Inspection & Project Engineer, Supervisor, Planner, Turnaround, QA/QC, Welding/Painting ataupun anda seorang NDT Inspector dan tidak terbatas kepada yang mempunyai pengalaman atau tidak.


Saya nak ambil Exam API, cukupkah dengan saya daftar modul ini sahaja?

Soalan 3

Kami tidak memberi jaminan dengan mendaftar modul ini, anda akan mudah lulus Exam API, akan tetapi ada peserta kami yang dengan tambahan modul ini, dia berjaya lulus Exam API dengan panduan dan coaching daripada Ir Mursyidi.

Kami juga sangat galakkan kepada peserta modul masterclass untuk sertai Workshop API yang kami jalankan selama 4 hari secara live bersama Ir Mursyidi untuk aktiviti pengukuhan tambahan.

Pendaftaran modul ini bermaksud saya daftar exam sekali ke?

Soalan 4

Tidak. Kami hanya menyediakan modul untuk persiapan menghadapi peperiksan API. Pendaftaran Exam API hendaklah dibuat melalui laman web American Petroleum Institute (API) dan di sana ada syarat-syarat kelayakan untuk anda mendaftar peperiksaan API.

Syarat kelayakan boleh disemak melalui laman web American Petroleum Institute di https://www.api.org/products-and-services/individual-certification-programs .

Copyright © Ipetro Services Sdn Bhd. All Rights Reserved.